Zelfhelend vermogen

Net zoals een laag gevoel van eigenwaarde je kan weerhouden om je beste leven te leiden, kan een laag zelfgenezend vermogen ook een slechte zaak zijn. Als je niet het vermogen hebt om jezelf te genezen, zul je voor medische zorg op anderen moeten vertrouwen, en de gevolgen kunnen ernstig zijn. Mensen met een laag zelfgenezend vermogen zoeken bijvoorbeeld vaak geen medische hulp bij verwondingen, wat kan leiden tot ernstiger problemen. Hierdoor kunnen infecties zich verspreiden en leiden tot complicaties bij operaties, zoals infectie of schade aan andere organen. Het kan ook leiden tot andere soorten medische problemen, zoals een slechte gezondheid van de botten, abnormale groei in bepaalde delen van uw lichaam die misvormingen kan veroorzaken, en een verhoogd risico op kanker.

Hoe verbeter je je genezingsvaardigheden

De beste manier om je zelfgenezende vaardigheden te versterken is door te oefenen wat je hebt geleerd. Veel mensen die het moeilijk vinden om zichzelf te genezen, proberen zichzelf te veel te pushen, wat averechts kan werken. Het is belangrijk om voor jezelf te zorgen, maar je hoeft jezelf niet te pushen tot het punt van letsel.

Het identificeren van de uitdagingen in je genezingsvaardigheden kan je helpen ze te overwinnen. Wat zijn de belemmeringen om jezelf te genezen? Wat moet je anders doen om ze te overwinnen? Misschien herken je dat je niet weet hoe je iets moet doen of dat je hulp nodig hebt. Het uitzoeken van die problemen zal je helpen de vaardigheden op te bouwen die je nodig hebt.

Zelfhelende uitdagingen zijn voor iedereen anders, maar je kunt een aantal gemeenschappelijke thema's vinden. Hier zijn enkele uitdagingen die mensen vaak tegenkomen:

  • Je meer zorgen maken om anderen dan om jezelf – Het is belangrijk om voor andere mensen te zorgen, maar je moet ook voor jezelf zorgen. Als je de behoeften van andere mensen boven die van jezelf stelt, zul je niet zo snel genezen.

  • Je zorgen maken over wat andere mensen denken – Het kan nuttig zijn om je zorgen te maken over wat andere mensen denken, maar te veel zorgen maken kan meer problemen veroorzaken dan het oplost. Je zorgen maken over wat anderen denken is een teken dat je ergens bezorgd over bent en dat je het opgelost wilt hebben. Maar als je je te veel zorgen maakt, maak je je misschien zorgen om niets.

  • Moeite met nee zeggen – Het is belangrijk om nee te zeggen als dat nodig is, maar het kan moeilijk zijn. Het is goed om nee te zeggen, maar je hoeft je er niet druk over te maken.

Manieren om een laag zelfhelend vermogen aan te pakken

Er zijn een paar dingen die je kunt doen om een laag zelfgenezend vermogen aan te pakken. Ten eerste, zorg ervoor dat je een gezond eetpatroon hebt. Gezond eten kan je gezondheid verbeteren, waardoor je je beter voelt en sneller geneest. Een gezond dieet bestaat uit hele, onbewerkte voedingsmiddelen. Tot de gezonde voedingsmiddelen behoren fruit, groenten, volle granen, peulvruchten, noten en zaden. U moet uw inname van suikerhoudende dranken, rood vlees en suikerhoudende dranken beperken. U moet ook alcohol en suikerhoudende snacks beperken.

Houd uzelf actief door te wandelen of iets anders te doen waardoor u in beweging komt. Zelfs een korte wandeling kan uw energieniveau verhogen en uw stemming verbeteren. U kunt ook ademhalingsoefeningen proberen, mindfulness oefeningen, yoga, tai chi, massage, warme baden, of andere activiteiten die u ontspannen.

Slotgedachten

Zelfgenezing is een belangrijke vaardigheid om te ontwikkelen, maar als je niet het vermogen hebt om jezelf te genezen, kan het moeilijk zijn. Het is belangrijk om te onthouden dat een laag zelfgenezend vermogen geen teken van zwakte is, maar eerder een teken dat je sterk genoeg bent om aan je genezing te werken. Er zijn veel manieren om je zelfgenezende vaardigheden te verbeteren en het zelfvertrouwen op te bouwen dat je in staat stelt om je comfortabel te voelen in je eigen huid.

Een laag zelfgenezend vermogen komt vaak voor en is niet iets om je voor te schamen. Als je merkt dat het een probleem voor je is, kun je het aanpakken door gezonde veranderingen in je dieet aan te brengen, actiever te zijn, en grenzen te stellen met je vrienden en familie.