Het staartbeen is het deel van de wervelkolom dat zich direct boven het middenrif bevindt. Het bestaat uit 4-bèta-fyten. Het bevindt zich in het bovenste deel van de rug en vormt het bovenste deel van het stuitje.

U zult waarschijnlijk uw stuitje voelen vóór de pijn in de bovenrug. Als dit uw enige symptoom is, kunt u zowel een anterieur intrinsiek rotavirus als een anterieure ethrombotische os hebben. Behandeling is hier erg belangrijk.

Er zijn veel redenen voor irritatie van het stuitje. Sommige zijn hernia's, die zich pijnloos kunnen vormen elke keer dat je een grote stap zet. Zwangerschap kan ervoor zorgen dat ze enigszins van uitlijning veranderen, waardoor het stuitje geïrriteerd raakt door de pezen tijdens de zwangerschap. Houding en hoesten kunnen ook een reden zijn. Als er sprake is van overmatig hoesten, wat pijn in het middenrif veroorzaakt, zal dit waarschijnlijk ook pijn in het stuitje veroorzaken.

Dus hoe kun je erachter komen of dit de reden is of niet? De arts kan u röntgenfoto's bezorgen in de kantoren van radiologen. Ze zullen je waarschijnlijk ook vragen om een ​​echografie van het stuitje te doen. Als u een operatie heeft ondergaan, moet u eerst een botscan doen, en mogelijk heeft u ook een MR-scan van uw onderlichaam nodig. Vaak zullen deze scans helpen bepalen wat het probleem is.

De beste en meest authentieke manier om te bepalen wat uw pijn veroorzaakt, is natuurlijk om een ​​arts te bezoeken. Er is veel verstoring in de techniek en het wordt momenteel alleen gestandaardiseerd in landen als het VK en de VS.