U hebt vast wel eens gehoord van mensen die proberen te stoppen met roken, maar het maar niet voor elkaar krijgen. De redenen hiervoor zijn divers, van hun omgeving en de mensen om hen heen, tot de nicotine waaraan ze via sigaretten worden blootgesteld. De belangrijkste reden waarom zoveel mensen worstelen, is dat ze niet begrijpen waarom ze überhaupt roken. Ze weten niet wat hen gelukkig zou maken als ze geen sigaret meer zouden hebben. Ze beseffen niet hoeveel geld ze verspillen aan sigaretten, en hoeveel pijn het doet in hun portemonnee als ze willen stoppen. Roken is voor veel mensen een ondeugd, en stoppen met roken is niet zo gemakkelijk als het op het eerste gezicht lijkt. Hier zijn enkele tips over hoe je kunt stoppen met roken cold turkey als je al het andere hebt geprobeerd:

Vraag jezelf af waarom je rookt

We hebben het al eerder gezegd en we zullen het blijven zeggen: je weet langer dan je weet dat je weet. We zijn allemaal vatbaar voor de leugens die we onszelf vertellen als het op roken aankomt. Misschien vertel je jezelf dat je rookt voor de smaak, of om stress te verlichten, of omdat je vrienden het doen, of omdat iedereen het doet, of omdat het je van jongs af aan geleerd is om met stress om te gaan. Wat je reden ook mag zijn, je moet diep in jezelf graven en erachter komen waarom je in de eerste plaats bent begonnen met roken. Als je dat hebt gedaan, weet je precies wat je nu moet doen. Soms is het belangrijk om door te vragen waarom je iets doet, dat het helpt je soms tot het ware antwoord te komen. Dit is iets wat ik heb geleerd bij de Business NLP Academy tijdens een cursus doorvragen.

Maak een plan van aanpak

Weten waarom je rookt is één ding, maar je zult in een zee van verwarring zwemmen als je die kennis niet kunt omzetten in actie. Onze hersenen zijn gemaakt om naar nicotine te verlangen, en zullen alles doen wat ze kunnen om het te vinden. Het afkicken van nicotine is een heel echt en heel ongemakkelijk gevoel, dus we moeten er allemaal op voorbereid zijn als we willen stoppen. De beste manier om door de ontwenningsfase heen te komen is om een plan van aanpak te hebben. Je hoeft niet alles te weten over nicotineontwenning, maar je moet wel een idee hebben van wat je kunt verwachten. Hoewel de details kunnen verschillen, ontwikkelt elke succesvolle poging om te stoppen met roken een blauwdruk voor de toekomst. Deze blauwdruk is gebaseerd op uw ervaringen, fouten, en het advies van anderen die voor u gestopt zijn. U zult nooit succesvol zijn met stoppen met roken als u geen fouten maakt.

Stel kleine doelen en vier mijlpalen.

De beste manier om de nicotineontwenning te doorbreken is door kleine, haalbare doelen te stellen en mijlpalen onderweg te vieren. Stoppen met roken is een lang proces dat maanden of jaren in beslag kan nemen, dus is het belangrijk om stap voor stap te werk te gaan. Door kleine doelen te stellen en mijlpalen te vieren, kunt u gefocust blijven op uw vooruitgang. Gaandeweg zult u misschien merken dat u het stoppen helemaal wilt opgeven. Misschien probeert u zelfs meerdere keren te stoppen, maar mislukt het elke keer. Dit is volkomen normaal en het is een teken dat u door moet gaan. Als u besluit het opgeven op te geven, zult u een aanzienlijke hoeveelheid tijd en geld hebben verspild. Laat een paar momenten van zwakte niet al uw harde werk verpesten. Raap jezelf gewoon weer op en begin opnieuw.

Conclusie.

Het maakt niet uit of je rijk, arm, jong of oud bent, of iets ertussenin, als je wilt stoppen met nicotine roken, kun je het doen. Het enige dat telt is dat je bereid bent om een verbintenis met jezelf aan te gaan. We hebben allemaal onze fouten, we zijn allemaal verschillend, en stoppen met roken kan moeilijk zijn, maar het is niet onmogelijk. Met de juiste instelling, en een beetje vastberadenheid, kunt u voorgoed van de gewoonte afkicken.