Bedenk een duidelijk beeld van je ideale leven. Stel je dat leven voor in al zijn details. Stress op het werk, gezinsproblemen en dagelijkse klusjes, om er maar een paar te noemen. Maar wat denk je dat er in je hoofd gebeurt? Wat is jouw geheime levenspatroon en wat kun je doen om dit te bereiken?

Veranderingen in het leven overkomen iedereen. We worden oud en wijs. Op een gegeven moment moeten we ons realiseren dat, hoewel we misschien niet meer de persoon zijn die we ooit waren, we niet meer zijn wie we waren. Onze gedachten en ons gedrag, niet langer die van adolescenten, tieners of jongvolwassenen, weerspiegelen alle veranderingen en hoe we vroeger waren.

Helaas hebben we de neiging om niet op deze manier te denken, maar in te veel gevallen blijven we geloven dat om te veranderen wat niet goed is in ons leven, we eerst de mensen moeten veranderen die het dichtst bij ons staan. We moeten ze eerst naar de schoonmakers brengen en ze dan vervangen door iemand anders, of erger nog, ze doden.

ONZE KINDERVERSLAVING VERMOORDEN

Overal waar je kijkt, is het duidelijk dat de bloeiende chemische wereld de levensprocessen en het potentieel van mensen opzuigt, in het bijzonder de twee gebieden van ADHD en depressie. Het is niet moeilijk te begrijpen dat wanneer een baby wordt geboren, deze een groter aandeel gezonde hersencellen heeft dan volwassen volwassenen, die door normale veranderingen in het lichaam vatbaarder zijn voor ziekte, ziekte en problemen.

MOLECUL-analysator

In een recent experiment genoten onderzoekers die zijn opgeleid door de Universiteit van Californië, 50 procent minder tandartsbezoeken nadat hun hersenen waren gescand door een elektro-encefalogram (EEG) -machine, die elektrische impulsen in de hersenen meet. Wat onthult het? Het bleek dat de werknemers die het meest gevoelig waren voor beloningen en zichzelf belonen met voedsel, het minst in staat waren om te ontspannen tijdens hun werk. Hoe beïnvloedt dit de menselijke gezondheid? Op dezelfde manier waarop het cellen aantast: als je een cel beloont met een voedingsstof, minimaliseert het de levensduur van de cel, en als je een cel beschadigt, zal deze sneller sterven.

GEBALANCEERD DIEET

Wat je eet heeft een dramatische invloed op de gezondheid van je lichaam. Het gemiddelde dieet is nu zo slecht voor ons dat als we 100 jaar geleden het dieet van mensen zouden eten, we er veel beter aan toe zouden zijn. Maar vandaag zijn we gemiddeld 20-30% slechter dan onze rijke tegenhangers. En het weer is zo verschrikkelijk dat je precies kunt zien waarom we lijden, jaar na jaar.